Výhry na domácí půdě

Sokol Karviná – Slávia Ostravská univerzita 106-75 (50-33) sobota 16.3.

Karviná body: Blažek 18, Lazecký 15, Koloničný 13, Zikl 13, Landor 10, Lepka 10, Myšák 8, Švesták 8, Krutina 7, Horváth 4.   

Trenéři: R.Hamrus, P.Sodomka, O.Sikora 

Plusy: 11 trojek, jen 9 ztrát, 38 doskoků a vyvážená hra. 

Mínusy: chvílemi slabší obrana na perimetru.

V utkání jsme rotovali všechny hráče a měli vše pod kontrolou. Oba týmy ukázaly mnoho hezkých akcí a méně bránily. O vítězi nebylo pochyb, my to pojali jako přípravu na play-off. Hosté již byli uvolnění, neboť naději na záchranu ztratili v minulém kole a sestoupí, což je škoda, protože mají velmi dobrý tým, který však na klíčové zápasy nebyl kompletní.


Sokol Karviná – BK Hladnov Ostrava 90-66 (47-45) neděle 17.3.

Karviná body: Koloničný 21, Blažek 18, Henzl 13, Horváth 12, Landor 9, Lazecký 8, Myšák 4, Krutina 3, Lepka 2, Švesták.     

Trenéři: R.Hamrus, P.Sodomka, O.Sikora 

Plusy: 37 doskoků (Koloničný 18), 22 asistencí (Landor 7, Henzl 4), 12 trojek (Blažek 4/4 …100 % !)

Mínusy: v 1.poločase slabší obrana velice rychlých hráčů soupeře

V utkání sice zdánlivě o nic nešlo, ale mezi oběma týmy je velká rivalita (současně i přátelské vztahy mezi trenéry a mnoha hráči, kteří prošli oběma kluby) a my jsme chtěli vrátit soupeři listopadovou porážku z Ostravy (byla to naše jediná venkovní porážka v sezoně) a na zápas jsme se pečlivě připravili. K mnoha zraněným Oswald, Marek, Tomek přibyl ještě ze soboty zraněný pivot Jakub Zikl a tedy sestavu poskládat nebylo snadné, ale snažili jsme se aspoň přibrzdit klíčové hráče soupeře. V 1.polovině se to dařilo částečně a na obou stranách se hrál rychlý basket s mnoha skvělými střelami (i za 3 body). Převažovaly útoky nad obranou. Ve 2.poločase jsme důrazněji bránili a dostali za 2.polovinou jen 21 bodů (některé naše bloky či zásahy v obraně byly neskutečné a také uvolnění našich trojkařů na perimetru bylo vynikající. klíčový byl úsek ve 3.čtvrtině (z 25 min. 58-53 na 30 min. 72-54), pak už jsme zcela kralovali. Do hry zasáhli všichni hráči, a to i ti, kteří doplnili náš A-tým z našeho Béčka až v průběhu sezony, ale zahráli také skvěle (hlavně v obraně).


Souhrně:
 Docílili jsme opět skvělého úspěchu a potřetí za sebou vyhráli základní část 2.ligy. Z 22 zápasů jsme prohráli jen 2 (od listopadu už žádný). Přesto, že naše 1.místo bylo jisté, zvláště dnešní zápas nebyl snadný, protože soupeř hrál hlavně v 1.polovině skvěle a rychle a umí na nás hrát, protože zná naše systémy i individuální dovednosti našich hráčů. Také coachové soupeře, se kterými se známe, se na nás umí připravit a tým Hladnova motivovat a není náhodou, že Hladnov má velmi dobré výsledky, postoupí do play-off a může být „černým koněm“.


Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás hojně podporovali a snad to tak bude i v play-off.


Poněvadž ještě nejsou dohrány všechny zápasy, není úplně  zřejmé na koho narazíme ve čtvrfinále. Vypadá to na Šumperk (?), ale  v posledním kole došlo k několika překvapivým výsledkům a tabulka mezi 2.-5.místem je značně nejasná.