Play-Off

TJ Šumperk -Sokol Karviná  64-72 (31-37) sobota 6.4.

Karviná body: Koloničný 18, Blažek 18, Oswald 14, Landor 6, Lepka 4, Zikl 4, Horváth 3, Myšák 2, Tomek 2, Lazecký 1, Švesták, Krutina.   
Trenéři: R.Hamrus, P.Sodomka, O.Sikora

Plusy: bojovnost a vůle po výhře, schopnost zvrátit nepříznivý stav, 41 zisků – skvělé.

Mínusy: křečovitá hra v útoku , jen 6 trojek, slabší šestky 26/16.


Jak jsme čekali – play off je úplně něco jiného, než základní část. Domácí tým ve své náhradní hale v Postřelmově podal výkon na hranici svých basketbalových i fyzických možností a hrál neuvěřitelně skvěle a také tvrdě, ale korektně, i méně kreativní hráči Šumperka jsou vysocí a tvrdí a po celý zápas nám znepříjemňovali náš systém hry v útoku.


I my jsme svou přílišnou nervozitou a křečovitostí v útoku napomohli obrovskému a zbytečnému dramatu. Po vedení v poločase (31-37 kdy naše hra v útoku nebyla nijak zázračná, ale měli jsme obranu klíčových domácích hráčů pod kontrolou) jsme ve 3.čtvrtině v obraně „vypadli z role“ a po některých zmatečně odražených míčích, kdy jsme byli příliš pasivní na obranném doskoku, jsme z druhých šancí obdrželi několik trojek a euforicky hrající domácí za pomoci svých fanoušků šli do vedení (26 min. 52-45) – to nevypadalo dobře !! Až změnou systému a posílením doskoku, kdy třetí pivot Lepka šel alternovat jako vysoké křídlo, jsme domácí zastavili a urputnou hrou v obraně jsme nakonec domácí v poslední čtvrtině „demolovali“ (poslední čtvrtinu jsme vyhráli 7-18 !!! – skvělá obrana), v závěru se projevila širší rotace našich hráčů a domácí se už nestačili tak rychle vracet, a několikrát jsme míč dopravili pod koš a tam skórovali. Naše tradiční střelba trojek však byla slabá (venkovní hřiště ?? 31/6 – domácí 8 trojek).


Výhra je velmi cenná, protože i přes slabší den v útoku tým bojoval jako celek a zápas zvrátil. Ukázalo se, že výhra Šumperka v posledním kole doma nad Renocarem Brno nebyla náhodná a doma je Šumperk enormně silný. DÍKY I NAŠIM PŘÍZNIVCŮM, KTEŘÍ V HALE VYVAŽOVALI DOMÁCÍ DIVÁCKOU POŘESILU – ŠLO O KLASICKÝ ZÁPAS PLAY-OFF. ŽÁDNÁ KRÁSA, ALE URPUTNÝ BOJ VE VYPJATÉ ATMOSFÉŘE, KDY VYHRÁVÁ TEN, KDO JE MENTÁLNĚ SILNĚJŠÍ, I KDYŽ SE MU VŠE NEDAŘÍ.


Sokol Karviná -TJ Šumperk 109-57 (55-34)
neděle 7.4. 

Karviná body: Blažek 15, Lepka 15, Koloničný 13, Zikl 13, Henzl 13, Horváth 12, Švesták 9, Lazecký 6, Tomek 6, Oswald 5, Landor 2, Buchtík. 

Trenéři: R.Hamrus, P.Sodomka, O.Sikora

Plusy: 12 trojek, střelba z pole 60 %, rychlejší přechod do protiútoku, zlepšená obrana, 30 doskoků, 4 bloky, jen 9 ztrát

Mínusy: pár nedorazů v obraně v 1.poločase.


Odvetný zápas jsme měli pod kontrolou, poučili jsme se ze soboty a všechny prvky ve hře zlepšily a soupeř již herně ani fyzicky nestačil. Přesto za sobotní velký odpor, který kladl, zaslouží velký respekt.


DĚKUJEME VŠEM PŘÍZNIVCŮM, KTEŘÍ VE VELKÉM POČTU ZAPLNILI NAŠI HALU NA DRUŽBĚ, I TĚM, CO NÁM FANDILI I V ŠUMPERKU.

SOUPEŘEM V SEMIFINÁLE BUDE RENOCAR BRNO, NIKDO Z FAVORITŮ NEZAVÁHAL, postupem jsme pouze splnili roli favorita a TEĎ ZAČNE ŘEŽBA……